Οικουμενικός Πατριάρχης: “Η δωρεά οργάνων αποτελεί έκφραση και πράξη αλληλεγγύης”

Την υποστήριξη τόσο του ίδιου όσο και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο μεγάλο ζήτημα της δωρεάς οργάνων εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος με επιστολή που απέστειλε ως χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρώην βουλευτή και υπουργού Δημήτρη Στρατούλη “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές. Δωρεά οργάνων – Δώρο ζωής” τάσσεται ανοιχτά υπέρ της δωρεάς οργάνων καθώς, όπως επισημαίνει, “σώζει ζωές και αποτελεί έκφραση και πράξη αλληλεγγύης”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαινεί κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από αυτό το μεγάλο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων ενώ παράλληλα δίνει έμμεσα απάντηση σε κύκλους εντός της Εκκλησίας που αντιτίθενται στη δωρεά οργάνων. Η επιστημονική έρευνα είναι “θεόσδοτο δώρο στον άνθρωπο” τονίζει ο κ. Βαρθολομαίος  και χαρακτηρίζει αυτονόητο το γεγονός πως “η Εκκλησία δεν δύναται να παραμείνει και δεν παραμένει όντως εις το περιθώριον της συζητήσεως των συγχρόνων εξελίξεων και των μεγάλων ανθρωπολογικών και ηθικών ζητημάτων”, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης.

Η βάση πάνω στην οποία κινείται η Εκκλησία και η ορθόδοξη παράδοση άλλωστε, υπενθυμίζει ο κ. Βαρθολομαίος, είναι “η ανυπόκριτος και θυσιαστική αγάπη” αλλά και η “υπέρβαση του ατομικού διακαιώματος χάριν του πλησίον, του αδελφού”.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο πατήστε εδώ.