ΕΟΜ: Έτσι θα αυξηθούν οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα – Ποιος είναι ο νέος σχεδιασμός

Αποφασισμένη δηλώνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να δοθεί ένα τέλος στην τραγική ανεπάρκεια μοσχευμάτων στη χώρα μας, που έχει οδηγήσει τις μεταμοσχεύσεις στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες εμφανίζονται σε έρευνες ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στη δωρεά οργάνων, έχοντας τις μεταμοσχεύσεις ψηλά στο σύστημα αξιών τους, η πραγματικότητα της ανεπάρκειας μοσχευμάτων και ο χαμηλός αριθμός των μεταμοσχεύσεων, δεν αποτυπώνει αυτήν την θετική πρόθεση.

Όσοι ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις κάνουν λόγο για κακό συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών, η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς, που τελικά χάνουν τη ζωή τους σε λίστες αναμονής. Ο άτακτος -και χωρίς στρατηγική οργάνωση- τρόπος προσέγγισης του συστήματος Υγείας στους υποψήφιους δότες μοσχευμάτων και το συγγενικό τους περιβάλλον, δεν βοηθά τις μεταμοσχεύσεις. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε από την ανάληψη των καθηκόντων του, στο Πρακτορείο Fm.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο πατήστε εδώ.