Επιστολή προς Διοικητή Γ.Ν.Θ.“Ιπποκράτειο” Αντωνάκη Ν. – Μη πραγματοποίηση μεταμόσχευσης ήπατος

Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” μετά το αποτρόπεο γεγονός, ηπατικό μόσχευμα να μη μεταμοσχευθεί λόγω αδυναμίας κάλυψης από αναισθησιολόγο αποστέλει επιστολή στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» κ. Αντωνάκη Νικόλαο ζητώντας του, ως ο πανελλήνιος φορέας που εκπροσωπεί τους μεταμοσχευμένους ήπατος στη χώρα να μας πληροφορήσει άμεσα:

  1. Τι ενέργειες έχουν γίνει από τη μεριά σας ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους απαράδεκτα γεγονότα με το να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ. με αποτέλεσμα, το νοσοκομείο σας να δικαιώνει τον προορισμό του; δηλαδή τις ανάγκες προς ίαση των ασθενών.
  2. Τι ενέργειες έχουν γίνει από μέρους σας σε συνεργασία με τους υπευθύνους ιατρούς και τον Ε.Ο.Μ. ώστε ο ασθενής που δεν κατάφερε να μεταμοσχευθεί λόγω ανεπαρκής λειτουργίας του νοσοκομείου σας να μπορέσει να μεταμοσχευθεί εγκαίρως ώστε να σωθεί η ζωή του. Προτείνουμε τη λύση της μεταφοράς του στο εξωτερικό αν δεν είναι δυνατό να βρεθεί άμεση λύση στη χώρα μας.

Για να διαβάσετε την επιστολή πατήστε εδώ.