Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Στρατούλη Δ. “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων-δώρο ζωής”

Την αναγκαιότητα της Δωρεάς Οργάνων ως πολύτιμο δώρο ζωής και ως πράξη ηθικού μεγαλείου, υψίστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, σε σοβαρά ασθενείς ή χρόνια πάσχοντες συνανθρώπους μας, υπογράμμισαν με την παρουσία τους η κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” και ο κ. Ευθύμιος Τσίγκας, δικηγόρος, τ. αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και και μέλος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Στρατούλη “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων-δώρο ζωής”.

Μάλιστα ο κ. Ευθύμιος Τσίγκας σε ομιλία του ανέξειξε το μεγαλείο της Δωρεάς Οργάνων μέσα από την προσωπική του περιπέτεια.

Η παρουσίαση του βιβλίου, με τη συμμετοχή του ιδίου του συγγραφέα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις εκδόσεις «Τόπος».

Το βιβλίο βασισμένο στην προσωπική εμπειρία του Δημήτρη Στρατούλη από τις μάχες που έδωσε στις διάφορες φάσεις της δραματικής περιπέτειας της υγείας του με δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού το 1999 και το 2011.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης.

Για το βιβλίο και τη Δωρεάν Οργάνων μίλησαν:

  • Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπαζόγλου
  • Ο κ. Γιώργος Σκουτέλης, Ιατρός-Νεφρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Η κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω”, μέλος Γ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αν. μέλος Δ.Σ. Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
  • Ο κ. Ευθύμιος Τσίγκας, δικηγόρος, τ. αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και μέλος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω”
  • Η κ. Κωνσταντίνα Γούλιου, Πρόεδρος του “ΔΙΑΓΟΡΑ” Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Αθλούμενων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών
  • Ο συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης.
  • Η δημοσιογράφος Τζούλια Λιακοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο

Για να δείτε την ομιλία του κ. Τσίγκα πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση.