Συνέντευξη Τύπου “Παρέμβαση για την Ηπατίτιδα Β”

Tη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 η PRAKSIS ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της εκστρατείας ενημέρωσης και εξέτασης για την ηπατίτιδα Β, παρουσίασε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων. Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κος Σουβλής Πλούταρχος. 

Η PRAKSIS, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της εκστρατείας ενημέρωσης και εξέτασης για την ηπατίτιδα Β, παρουσίασε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με γεωγραφικές εστίες την Ηλεία, την Αχαΐα και τη Δυτική Αττική.

Τη Συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της PRAKSIS, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της οργάνωσης σε ζητήματα δημόσιας υγείας από το 2007 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια μίλησαν η Νίκη Βουδούρη, Συντονίστρια Ιατρικών Υπηρεσιών της PRAKSIS και η Μαριανέλλα Κλώκα, Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων όπου κινοποίησαν τα στοιχεία και τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κος Σουβλής Πλούταρχος στην τοποθέτηση του υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι ήπατος που πάσχουν ταυτόχρονα και από ηπατίτιδα. Κύριες αιτίες είναι η υποχρηματοδότηση και η αποδυνάμωση (στελεχιακή και υλικοτεχνική) σημαντικών δομών υγείας. Σ’ αυτό το σημείο έγνε αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Κέντρο Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου πρίν 2 χρόνια. Επίσης η ελλειπής ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, όσον αφορά τη νόσο της ηπατίτιδας, τις συνέπειες της αλλά και τη μοναδική θεραπευτική μέθοδο – αν το ήπαρ κιρρωθεί λόγω της νόσου – τη μεταμόσχευση ήπατος.   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΜΚΟ PRAKSIS για την πρόσκληση για τη συμμετοχή μας σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση που αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου

ekdilosi praksi