Εκδήλωση “Μεταμόσχευση ΗΠΑΤΟΣ”

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” και το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση, ανοιχτή προς το κοινό με θέμα την “Μεταμόσχευση Ήπατος” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα και ώρα 18:00.

Κύρια προσπάθεια των οργανωτών είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ορθής ενημέρωσης του κοινού για τη μεταμόσχευση ήπατος και αφετέρου να θέσουμε προ των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κ. Θεοδωρίδου Χ. πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Τα προβλήματα των ασθενών” αναδεικνύοντας τα προβλήματα σ’ όλο το φάσμα της μεταμοσχευτικής διαδικασίας αλλά και της μετέπειτα αναγκαίας ιατρικής διαχείρισης του ασθενούς. Η πραγματικότητα είναι ότι το ηπατικό μεταμοσχευτικό πρόγραμμα της χώρας υπολειτουργεί με τεράστια χωρίς να φαίνεται καμία προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς να αλλάξει αυτή η εικόνα. 

Το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων αλλά και για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.