Επίσκεψη συλλόγων μεταμοσχευμένων στον Ε.Ο.Μ.

Στις 27/12/2012, εκπρόσωποι του ΔΣ του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων εκ Νεφρού, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη Δ.(μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων εκ Νεφρού) επισκέφθηκαν τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων όπου είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χατζή Α.

Πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω σε θέματα που προβληματίζουν σήμερα τους μεταμοσχευμένους ασθενείς αλλά και για ποιες ενέργειες πρέπει να δρομολογηθούν με στόχο τη στήριξη των μεταμοσχευτικών κέντρων της χώρας αλλά και για την προώθηση των μεταμοσχεύσεων και της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών στη χώρα μας.
 
Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ενεργειών με σκοπό, να στηριχτεί το έργο του ΕΟΜ με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και προσωπικό, κυρίως συντονιστές, ώστε να μην καταπιεί κι αυτό τον οργανισμό αλλά και τα μεταμοσχευτικά κέντρα, η μαύρη τρύπα του μνημονίου.

Ταυτόχρονα με ευθύνη της πολιτείας και με την ευαισθητοποίηση και την συμβολή κοινωνικών και επιστημονικών φορέων θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια πλατειά και αποτελεσματική καμπάνια για τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί δώρο ζωής για χιλιάδες ασθενείς τελικού σταδίου και δείκτη πολιτισμού και ανθρωπισμού μιας κοινωνίας, ώστε να πάψει η χώρα μας να βρίσκεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου του Δείκτη Δωρεάς Οργάνων (δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού).

Μάλιστα όλες οι πλευρές αποδέχτηκαν ότι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων είναι αναγκαία ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο θεμιτό αποτέλεσμα.

Για να διαβάσετε την Ανακοίνωση πατήστε εδώ.