Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Πλεύρη Α.

Στις 18/11/2021, αντιπροσωπεία των πανελλήνιων συλλόγων μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων που αποτελείται από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Λεοντόπουλο Γρηγόρη, την Πρόεδρο του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κα Θεοδωρίδου Χριστίνα, τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κ. Τσίγκα Ευθύμη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα “Συνεχίζω” κ. Μαγγίνα Δημήτρη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα “Σκυτάλη” κα Λεβαντή Ιωάννα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστεί ο τρόπος παροχής της νέας θεραπείας (Μονοκλωνικά Αντισώματα) κατά του COVID-19 στους μεταμοσχευμένους-ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως είναι πλέον γνωστό, αρκετά μεγάλος αριθμός ανοσοκατασταλμένων ασθενών, παρά τον εμβολιασμό του δεν αναπτύσει αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ειδικοί επιστήμονες που διαχειρίζονται αυτές τις εξειδικευμένες διαδικασίες γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος και διαμορφώνουν τη μέθοδο παροχής της νέας θεραπείας σ’ όποιο ανοσοκατασταλμένο ασθενή την έχει ανάγκη.

Μας πληροφόρηση ότι ήδη ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν αίτηση για κάθε ασθενή που έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη θεραπεία, ενώ τον τελική έγκριση θα δίνει ειδική επιτροπή.
Επίσης, μας ζήτησε η επικοινωνία μας να συνεχιστεί ώστε αν εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία να συνεργαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπισή της.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη συνεργασία.