Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ξανθό Α.

Στις 14/11/2016, η Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” κ. Θεοδωρίδου Χ. και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς και Πνεύμονα “Συνεχίζω” πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων παρουσίασαν τα προβλήματα του μεταμοσχευτικού προγράμματος της χώρας αλλά και την άσχημη κατάσταση που βρισκόμαστε όσον αφορά την προσφορά οργάνων που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη με μόλις 3,6 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις μεταμοσχευτικές μονάδες της χώρας όπως και σ’ άλλους σηματικούς τομείς για τη μεταμοσχευτική διαδικασία όπως οι Μ.Ε.Θ. Επίσης κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα σοβαρά αυτά ζητήματα και ταυτόχρονα προτάσεις για την επίλυση τους. 

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με στόχο, ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης ανέφερε ότι γνωρίζει την κατάσταση όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις και πρότεινε σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Μ. να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις. 

Κλείνοντας, ζήτησε τη συνεργασία μας με στόχο την ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων.

Για να διαβάσετε το υπόμνημα πατήστε εδώ.