Συνάντηση με τον Τομέα Αναπηρίας του κινήματος “Το Ποτάμι”

Στις 8/1/2015 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” επισκέφτηκε τον Τομέα Αναπηρίας και Χρόνιων Παθήσεων του κινήματος “Το Ποτάμι” ύστερα από πρόσκληση του Τομεάρχη Αναπηρίας και Χρόνιων Παθήσεων κ. Δημήτρη Κοντοπίδη.

Τα μέλη του ΔΣ ανέλυσαν στα στελέχη του Τομέα Αναπηρίας και Χρόνιων Παθήσεων του κινήματος “Το Ποτάμι” και ποιό συγκεκριμένα στον Τομεάρχη Αναπηρίας και Χρόνιων Παθήσεων κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, στον Αντώνη Ρόμπο, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Απόστολο Σιαπέρα, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, την άσχημη κατάσταση στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και την ανάγκη να λειτουργήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα και πιο άρτια τα ήδη από τον Δεκέμβρη του 2013 αδειοδοτηθέντα μεταμοσχευτικά κέντρα.

Επίσης τους έγινε εκτενή ενημέρωση για τις αντισυνταγματικές μειώσεις στις συντάξεις των ΑμεΑ ανάλογα με τον ασφαλιστικό τους φορέα έτσι όπως νομοθετήθηκε με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλο κλίμα και συμφωνήσαμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας με στόχο την προώθηση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τους μεταμοσχευμένους ασθενείς αλλά και τους ΑμεΑ γενικότερα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Κοντοπίδη για την πρόσκληση.

Για να διαβάσετε την Ανακοίνωση πατήστε εδώ.