Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

Το Σάββατο 17/2/2024 κόψαμε την πίτα του Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Βρεθήκαμε όλοι μαζί , χαρήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές για μιά Καλή και Δημιουργική χρονιά με περισσότερες μεταμοσχεύσεις και την ευχή να λάβουν το Δώρο Ζωής όσο περισσότεροι συνασθενείς μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους :

– O Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης – Ο Yπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζιδάκης – Ο Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης – Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου , πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, – Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κϊνημα Αλλαγής καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κροκίδης, – Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Μαρία Αθανασίου – Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Γεώργιος Σταμάτης. – Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ. καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, – Ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. “Λαϊκό” κ. Θεοφάνης Ροϊδης, – Οι καθηγητές κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος και Ευάγγελος Χολόγγιτας, – Ο Διευθυντής ΕΣΥ κ.Σπυρίδων Βερναδάκης , – Η Διευθύντρια Ανοσολογικού κ. Αικατερίνη Ταράσση , – Ο Διευθυντής της μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του ΓΝΑ “Ευαγγελισμός” κ. Βασίλης Βουγάς, – Οι συντονίστριες μεταμοσχεύσεων κ. Νόη Χαροκόπου , Άννα Τζόκα και Κωνσταντίνα Τσαρούχα. – Ο Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ κ.Βασίλης Κούτσιανος – Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιας-Πνεύμονα κ. Δημήρτρης Μαγγίνας.

Ακούστηκαν αρκετά και πολύ σημαντικά, που γεννούν ελπιδες για το μέλλον. Η παρουσία και οι ουσιαστικές τοποθετήσεις των Υπουργών, αλλά και των εκπροσώπων της Νομοθετικής Εξουσίας, πέραν του ότι συντελούν στο να αναδεικνύεται η μεταμόσχευση και η δωρεά οργάνων στην επικαιρότητα, δείχνουν ότι υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από την Πολιτεία, αλλά και ώριμες συνθήκες ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα, που είναι απαραίτητο να κάνει η Πατρίδα μας, και ελπίζουμε πραγματικά σε αυτό, να δημιουργηθούν οι υποδομές και να επεκταθεί η δωρεά οργάνων ώστε να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες σε μοσχεύματα και σε αριθμό μεταμοσχεύσεων. Για όλους εμάς που έχουμε ζήσει το θαύματης μεταμόσχευσης και έχουμε γυρίσει από το κατώφλι του θανάτου, πίσω στη ζωή, για τις οικογένειές μας, για όλους εμάς που είμαστε προφανώς και δωρητές οργάνων, είναι ιερή αποστολή μας να βοηθήσουμε ώστε να σωθούν και άλλοι συνάνθρωποι μας, ιδανικά όλοι όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση αυτή.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.