Κοπή πίτας 17-2-2024

Το Σάββατο 17/2/2024 κόψαμε την πίτα του Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Βρεθήκαμε όλοι μαζί , χαρήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές για μια Καλή και Δημιουργική χρονιά με περισσότερες μεταμοσχεύσεις και την ευχή να λάβουν το Δώρο Ζωής όσο περισσότεροι συνασθενείς μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ. καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ο Διοικητής του Λαικού Νοσοκομείου κ. Θεοφάνης Ροϊδης, οι καθηγητές κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος και Ευάγγελος Χολόγγιτας, ο Διευθυντής ΕΣΥ κ.Σπυρίδων Βερναδάκης , η Διευθύντρια Ανοσολογικού κ. Αικατερίνη Ταράσση ,ο Διευθυντής της μονάδας Μεταμόσχευσης νεφρού του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Βασίλης Βουγάς, οι συντονίστριες μεταμοσχεύσεων κ. Νόη Χαροκόπου , Άννα Τζόκα και Κωνσταντίνα Τσαρούχα , αλλά και οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis, Οικονομικών Kostis Hatzidakis, Αν.Υπ.Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης-Nikos Papathanasis και επιφανή μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου , όπως η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου , πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κϊνημα Αλλαγής καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κροκίδης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Μαρία Αθανασίου και ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Γεώργιος Σταμάτης.
Ακούστηκαν αρκετά και πολύ σημαντικά, που γεννούν ελπίδες για το μέλλον.
Η παρουσία και οι ουσιαστικές τοποθετήσεις των Υπουργών, αλλά και των εκπροσώπων της Νομοθετικής Εξουσίας, πέραν του ότι συντελούν στο να αναδεικνύεται η μεταμόσχευση και η δωρεά οργάνων στην επικαιρότητα, δείχνουν ότι υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από την Πολιτεία, αλλά και ώριμες συνθήκες ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα, που είναι απαραίτητο να κάνει η Πατρίδα μας, και ελπίζουμε πραγματικά σε αυτό, να δημιουργηθούν οι υποδομές και να επεκταθεί η δωρεά οργάνων ώστε να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες σε μοσχεύματα και σε αριθμό μεταμοσχεύσεων.
Για όλους εμάς που έχουμε ζήσει το θαυμαστής μεταμόσχευσης και έχουμε γυρίσει από το κατώφλι του θανάτου, πίσω στη ζωή, για τις οικογένειές μας, για όλους εμάς που είμαστε προφανώς και δωρητές οργάνων, είναι ιερή αποστολή μας να βοηθήσουμε ώστε να σωθούν και άλλοι συνάνθρωποι μας, ιδανικά όλοι όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση αυτή.